Spill med økte odds! Er det det vi må gjøre?

Statistikk i sportsspill er veldig viktig, og alle som kjenner litt fra gambling, kan si det. Selvfølgelig er det noen rene talentfolk som kjenner sport bedre enn de andre, og kan gjøre lønnsomme spill. Men selv de kan ikke ha den nødvendige informasjonen om alle lagene og spillerne, noe som i praksis betyr at de også må stole på statistikk når de spiller på en kamp de ikke vet så mye om.

I dette og de neste innleggene på dette nettstedet om sports tips og analyser skal vi snakke mest om spillstatistikk. Her er noen ord om hva dette handler om.

Vi hadde som tid i undersøkelser og nå har vi en fotballdatabase som inkluderer alle start og slutt bet365 odds for den første halvdelen av 2017. Med mer nøyaktige ord snakker vi om litt over 50 000 fotballkamper fra hele verden. Grunnlaget for forskningen vi har gjort, og hva vi skal presentere her, er avhengighetene mellom start og slutt odds for en gitt fotballkamp.

Ideen er ganske enkel. Det er antatt at de første oddsene som tilbys av bookmakeren, er bookmakerens tips for kampen. Det er mer enn åpenbart at bookmakeren er bedre enn oss med betting tips. Dette er vist også ved resultatene når vi ser på et større utvalg av kamper – en kumulativ 1X2 gjeng med kamper møter oddsene sine. Men hva endrer start oddsene for en gitt kamp er våre spill. Når de fleste spillene går i en retning, øker bookmakeren oddsen for den andre. Ved å gjøre det, oppfordres spillerne til å gå i den andre retningen til oddsene er balansert igjen.

I praksis betyr det at hvis en gitt kamp hadde start odds på 1,5, kan vi satse på det på 1,8 på et tidspunkt. Det er en stor forskjell. Dette gir oss også muligheten til bedre fortjeneste og mer presist muligheten til å overvinne bookmakermarginen til de foreslåtte oddsene.

I vårt neste innlegg skulle vi presentere mer data og resultater. Med dem skal vi prøve å finne en løsning på spørsmålet – hvordan kan vi bruke det i sportsspill.